بینظمی در بازار، تنها دستاورد دخالتهای دستوری در صنعت تولید مرغ
عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران ایران گفت: عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت یک کالا در بازار است و دخالتهای دستوری غیر از اینکه نظم بازار را برهم بزند دستاورد دیگری نخواهد داشت که امیدواریم با تدبیر دولت جدید مشکلات این صنعت در تولید و عرضه برطرف شود.
سهرابی روز گذشته سوم شهریورماه در جلسه هم اندیشی برای بهره برداری از واحد تولیدی زرماکیان مزرعه سبز به منظور کشتار و بسته بندی مرغ که با حضور برخی از مسئولان و مرغداران شهرستان ساوه و مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری بُرشا وابسته به گروه صنعتی میهن در مجتمع شیر و گوشت دامدشت ساوه برگزار شد، افزود: ظرفیت تولید مرغ گوشتی کشور ۱۵ درصد مازاد بر نیاز است و دلیل آن صادرات این محصول در سال های گذشته است.
وی افزود: ایجاد زنجیره تکمیلی تولید و عرضه دام و طیور به همت هلدینگ سرمایهگذاری بُرشا در ساوه با سازوکاری که اتخاذ شده است منجر به عرضه موفق محصول در بازار خواهد شد و اقتصاد مرغداری را توانمندتر خواهد کرد.
وی نوسانات قیمت را ناشی از توزیع نامناسب مرغ و تخم مرغ دانست و افزود: تفاوت بالای میزان عرضه و تقاضای بازار منجر به نوسانات شدیدی قیمتی خواهد شد که کنترل قیمت را از توان بازار خارج خواهد کرد.
او گفت: مرغداریها سرمایه ملی کشور محسوب میشوند و ایجاد ساختارهای حرفهای توسط مجموعههای سرمایهگذاری نظیر هلدینگ برشا میتواند در حفظ سرمایههای ملی و ارتقای کیفی و کمی صنعت برق تاثیرگذار باشد.
در ادامه رئیس هیات مدیره تعاونی مرغداران نمونه ساوه نیز گفت: با وجود مشکلاتی که مرغداران با آن مواجه هستند مرغ مورد نیاز شهرستان تولید و روانه بازار مصرف میشود و هرگونه اختلال در تامین مرغ به شبکه توزیع بر میگردد.
جواد مقدم افزود: برخی مداخلات در توزیع مرغ موجب شده است که موضوع تامین مرغ مورد نیاز شهروندان ساوجی با اختلال مواجه شود. اصلاح نحوه عرضه مرغ در بازار می تواند این چالش را برطرف کند.
وی بیان کرد: هزینه تمام شده تولید مرغ به ویژه هزینه نیروی انسانی، حمل و نقل و جوجه ریزی بسیار بالاست اما مرغداران خود را مکلف به تولید و عرضه آن به بازار با قیمت مصوب هستند.
عضو هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران اعتماد ساوه نیز گفت: راهاندازی کشتارگاه شرکت زرماکیان مزرعه سبز بخش اعظمی از مشکل مرغداران ساوه را در حوزه کشتار و بسته بندی برطرف خواهد کرد و منجر به توسعه صنعت مرغداری شهرستان میشود.
حسن مرتضوی افزود: افزایش قیمت جوجه منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید مرغ میشود و مرغدار ناگزیر است با وجود افزایش قیمت جوجه و رشد تصاعدی قیمت تمام شده تولید، مرغ را با قیمت مصوب دولت به بازار عرضه کند و از طرفی مرغ با وزن بیش از دو کیلو نیز با حداقل قیمت خریداری میشود.
وی خواستار عدم دستوری شدن قیمت مرغ شد و افزود: دولت نباید در نرخ گذاری قیمت مرغ مداخله کند چرا که هرگونه محدودیت منجر به افزایش قیمت خواهد شد و طبیعی است که نرخ مرغ با تقاضای بازار تنظیم خواهد شد و نیازی به دستوری کردن نیست.